Omsnoering

Omsnoering

Wat is omsnoeringsband?

De omsnoeringsbanden die wij aanbieden zijn voornamelijk bedoeld voor het omsnoeren van palletverpakkingen en dozen. Sommige bandsoorten lenen zich daarnaast uitstekend voor het bundelen of simpel vastzetten van goederen. Allemaal met als reden om de producten op de pallet (of bundel)  stabiliteit en daarmee extra bescherming te bieden, ook tegen diefstal. Zowel tijdens het transport onderweg als in de magazijnopslag. Met ons grote aanbod omsnoeringsband heb je altijd een effectieve verpakkingsoplossing voor de beste prijs!

Welke soorten omsnoering zijn er te koop?

In onze shop onderscheiden we 4 hoofdgroepen omsnoeringsband:
Polyester textiel (PE-band) = zacht van structuur
Polypropyleen (PP-band) = meest gebruikt plastic band
Poly Ethyleen Terephtalaat (PET-band) = recycled hard kunststof
Staal (staalband) = zeer sterk metaalband

Binnen deze materiaalgroepen zijn ook weer verschillende varianten (dikte, structuur, etc.) met bepaalde eigen kenmerken die de eigenschappen zoals rek, sterkte of duurzaamheid beïnvloeden. De keuze van een bepaald type omsnoeringsband hangt in eerste instantie af van het gewicht van de goederen. Daarnaast zullen ook de waarde, de vorm en de bestemming van de producten meespelen. En natuurlijk zijn gebruiksgemak en kostprijs altijd een factor.

Bekijk de eigenschappen van afzonderlijke typen omsnoeringsband op de betreffende productpagina om tot de juiste keuze voor jouw verpakking te komen. Kom je er niet uit? Of heb je een ander type band nodig?. Neem dan contact met ons op.

Werken met omsnoeringsband

Bij elk type omsnoerband horen eigen hulpmiddelen voor een perfecte, snelle en vooral veilige verwerking. Denk hierbij aan spanners, sluitmateriaal, scharen en haspels. Sommigen hiervan zijn geschikt voor meerdere typen band. Alle benodigde materialen en gereedschappen voor handmatige verwerking kun je elders in deze webshop terugvinden.
Voor automatische omsnoeringsmachines zijn natuurlijk niet of nauwelijks hulpmiddelen nodig. Vraag naar het huidige machine aanbod bij onze klantenservice.

Waar kan ik omsnoeringsband op rol kopen?

Hier bij verpakkingsmaterialen.nl koop je omsnoeringsband uit voorraad voor een scherpe prijs. Bovendien kun je gebruik maken van de gunstige volumekortingen of zelfs palletprijs. Toch liever een persoonlijke aanbieding? Of heb je vragen of advies nodig over omsnoeringsband of andere verpakkingsmaterialen? Bel of mail dan even met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord met raad en daad!