Sluitzegels en Gespen

Sluitzegels en Gespen

1 artikel

Waar gebruik je sluitzegels en gespen voor?

Een omsnoeringsband, bijvoorbeeld om een pallet, zal verbonden moeten worden aan de uiteinden. Vaak gebruik je daar een zegel of een gesp voor, afhankelijk van het type band. Voor polysterband (textielband) gebruik je metalen gespen. Voor PP-band kunststof gespen (buckles) of zegels. En voor PET- en staalband gebruik je zegels.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Allereerst natuurlijk de toepassing. Het juiste materiaal voor jouw omsnoerband. Daarnaast moet je de maatvoering in de gaten houden. Meestal is dat 13, 16 of 19mm. Bekijk goed de specificaties op de productpagina’s.

Wat heb ik nog meer nodig?

In het geval van zegels (PP-, PET-, staalband) heb je een zegelaar nodig om de zegels aan te brengen. Daarnaast een spanapparaat om de band op spanning te brengen. Sommige apparaten hebben een gecombineerde functie. Bijvoorbeeld de Orgatang of TwinTurbotang. Voor gespen (PE- of PP-band) heb je alleen een AVT spanapparaat nodig.

Heb je altijd gespen of zegels nodig?

Nee, PP-band en  PET-band kun je ook prima aan elkaar smelten met de ZAPAK accuspanner. Staalband kun je ook prima zegelloos spannen en verbinden met een staalbandapparaat. In deze gevallen heb je dus wel wat duurdere apparatuur nodig.

Waar kan ik omsnoeringszegels of omsnoeringsgespen kopen?

Hier bij verpakkingsmaterialen.nl koop je zegels en gespen voor omsnoeringsband uit voorraad. En dat voor een scherpe prijs. Bovendien kun je profiteren van gunstige volumekortingen. Heb je vragen of advies nodig over omsnoeringsband, haspels of andere verpakkingsproducten? Bel of mail dan even met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord met raad en daad!