Omsnoeringsband kunststof

Omsnoeringsband kunststof

4 artikelen

Als je pallets met zware goederen op transport zet dan ontkom je doorgaans niet aan omsnoeringsband of spanband. ook pakketten en dozen worden vaak voorzien van een plastic band of bandje. Omsnoeringsband van kunststof / plastic is het meest populair vanwege de eenvoudige, veilige verwerking en natuurlijk de lagere prijs. Maar welk omsnoeringsband / strapping kun je het beste gebruiken? Er zijn een paar factoren die hier meegenomen moeten worden in die overweging:

  • – Gewicht van de (pallet)lading, bundel of doos
  • – Gebruiksgemak en snelheid
  • – Kostprijs

Dan zijn er natuurlijk de verschillende soorten omsnoeringsband:

  • – Staalband
  • – PET band
  • – PP band
  • – Polyesterband / composietband

Deze volgorde kun je grofweg ook aanhouden voor het gewicht van de lading. Soms zijn er meerdere opties mogelijk en is kostprijs of gebruiksgemak meer bepalend. Ook de breedte en materiaaldikte van de band is uiteraard van grote invloed op de sterkte van de omsnoering en daarmee de ladingzekering.

Staalband is natuurlijk van oudsher de sterkste omsnoering. Maar PET-band doet daar niet veel voor onder en werkt bovendien veel prettiger.
PET band is daarnaast goedkoper en milieuvriendelijker.
PP Band is het meest algemeen voor middelzware ladingen en automatische omsnoeringssystemen van pallets, dozen en pakketten.
Polyesterband werkt vooral handmatig erg fijn door de zachte structuur en wordt meestal voor het vastzetten van stukgoederen, vaten, kratten, machines, e.d. gebruikt.
Composietband is een tussenvorm met een extra hoge treksterkte en weerbaarheid tegen externe invloeden.

Voor alle omsnoeringsbanden geldt dat ze in meerdere varianten en breedtematen leverbaar zijn. Met name omsnoeringsband van kunststof zoals PP band en PET band zijn eventueel te bedrukken met een bedrijfslogo of andere uiting.

Voor advies en andere vragen over omsnoeringsband kun je tijdens kantooruren contact altijd opnemen met de klantenservice van verpakkingsmaterialen.nl Apeldoorn.