PET Band

PET Band

2 artikelen

Omsnoeringsband van PET recycled kunststof, PET-band dus, is na staalband het meest sterke materiaal voor omsnoering. Je gebruikt het dan ook voor het zekeren en bundelen van zeer zware pallets, kratten en objecten zoals hout of staal. Dit sterke, vrij harde materiaal is gemaakt van gerecyclede plastics. De officiële naam is polyethyleentereftalaat.

Veelal wordt PET-omsnoeringsband ingezet als vervanger van staalband. Het is vele malen lichter en bovendien veel prettiger en veiliger te verwerken.
PETband heeft een zeer goed rekherstellend vermogen. De lading blijft goed onder spanning bij krimpen, uitzetten of extreme beweging van de lading. Het is dus prima geschikt voor koude opslag of voor ladingen die lange tijd buiten worden opgeslagen. De kleur is doorgaans groen. Het oppervlak is standaard geruit / gewafeld voor extra grip.

Het handmatig aanspannen en verbinden van PET band kan op verschillende manieren. Het gebruik van sluitzegels wordt nog veel toegepast. Bij veelvuldig gebruik kun je echter het beste spannen en lassen met een vibrospanner. Dit is een accuspanner die direct met warmte een sterke verbinding kan maken. Dit werkt bijzonder snel. Daarnaast is een goede, solide haspel onontbeerlijk voor het hanteren van de grote rollen PET-band.

Via dit online verkoopkanaal verkopen wij omsnoeringsband op rol alleen per pallet. Voor vragen over PET-band of andere omsnoeringsmaterialen kun je tijdens kantooruren terecht bij de klantenservice van Verpakkingmaterialen.nl.