Verpakkingstapes

Verpakkingstapes

Waar is verpakkingstape van gemaakt?

Verpakkingstapes zijn in de basis gemaakt van PP (polypropyleen), PVC, cellulose of papier. Soms worden PE-, textiel-, of glasvezelversterkingen aangebracht.
De gebruikte kleefstof is vrijwel altijd acrylaat, hotmelt (synthetisch rubber) of natuurrubber (Solvent). Iedere lijmsoort heeft ook weer zijn eigen specifieke kleefeigenschappen, voordelen en nadelen.
PP-acryl tape is dé standaard tape / plakband omdat het vrijwel overal voor toepasbaar is. Over het algemeen is verpakkingstape ca. 50mm breed en meestal zit er 66 meter op een kartonnen kern. Los van de gebruikte materialen / lijmen worden alle tapes op vergelijkbare wijze geproduceerd. Bekijk deze video voor een goede indruk van het productieproces.

Wat is een goede verpakkingstape?

Dat hangt af van de te plakken ondergrond, verwerkingsmethode en gebruikerseisen. De ideale verpakkingstape heeft een hoge, snelle kleefkracht en rolt soepel en geruisloos af. Natuurlijk spelen gebruiksgemak, toepassing en kostprijs ook een rol uiteindelijk. Bovendien zal het milieu wellicht ook nog een factor in de keuze voor een verpakkingstape kunnen zijn.
Je kunt op de productpagina’s de specificaties en toepassingen bekijken. De meeste verschillen zitten in de drager (basis) en de lijmsoort. Daarbij zullen ook de gebruikte folie- en lijmdiktes, en daarmee de sterkte en kleefkracht, variëren.

Verwerken van rollen tape

De meeste verpakkingstapes zijn gerold op een kartonnen koker met en diameter van 76mm. Je kunt de tape met de hand aanbrengen maar het is natuurlijk efficiënter om hier een handdozensluiter of tape-dispenser voor te gebruiken. Wij verkopen deze in verschillende vormen.

Waar kan ik goede verpakkingstape kopen?

Hier bij verpakkingsmaterialen.nl kun je hoogwaardige verpakkingstapes en tape-dispensers groot inkopen uit voorraad. Natuurlijk met een zeer scherpe volumekorting. Heb je vragen of advies nodig over verpakkingstape of andere verpakkingsproducten? Bel of mail dan even met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord met raad en daad!