Transport bescherming

Transport bescherming

Onder transportbescherming palletgoederen vallen alle hulpmiddelen waarmee je jouw pallets veilig kunt aanbieden aan de transporteur.
Afhankelijk van waarde, aard, gewicht en bestemming van de lading zijn er verschillende verpakkingsmaterialen en mogelijkheden die een toepasbaar zijn bij het beschermen van de palletgoederen. Je begint natuurlijk bij de pallet zelf: europallet, blokpallet, vezelpallet of one-way pallet? Ga je dozen op deze pallets plaatsen? Denk dan vooral aan antislip-papier en hoekprofielen om de dooshoeken te beschermen. Ga je omsnoeren? Gebruik dan ook de kunststof beschermhoeken. Daarnaast kunnen simpele en goedkope oplossingen zoals topvellen en plaatkarton soms al veel schade voorkomen. Denk bij het verpakken ook na over UV bescherming en eventueel regenwater of extreme temperaturen of andere omstandigheden onderweg
Is wikkelfolie / omsnoerband wel afdoende voor de transportbescherming dan wel ladingzekering? Overweeg LDPE krimphoezen of krimpfolie voor maximale zekerheid en protectie, zeker bij zware en / of  onregelmatig gevormde goederen.

Zekerheid versus prijs kan de beslissing soms lastig maken. Bedenk ook dat jij als verpakker hierin een wettelijke verantwoording hebt volgens de EU regels voor de ladingzekering (bekijk richtsnoeren). We kunnen ons voorstellen dat je graag meer informatie wilt over gebruik, prijzen of toepassing. Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Verpakkingsmaterialen.nl voor een professioneel advies.