Wikkelfolie

Wikkelfolie

Wat is wikkelfolie of stretchfolie?

Wikkelfolie is een dun kunststof foliemateriaal  welke dusdanig is gefabriceerd dat deze rekbare eigenschappen heeft verkregen. Hierin zijn legio kwaliteiten, kleuren en toepassingen denkbaar. Verpakkingsmaterialen.nl is een groothandel gespecialiseerd in wikkelfolies voor pallets / palletstabilisatie. Zowel voor handmatig gebruik als machinaal gebruik op palletwikkelaars.
Handrollen wikkelfolie of wel palletfolie worden doorgaans verkocht op een Ø50mm kartonnen koker. Machinerollen hebben standaard een Ø76mm koker. De standaard breedte is 50cm
De dikte van de folie wordt aangeduid in micrometer, my, mu, μm of μ. 1 micrometer is 0,001mm. Een duizendste van een millimeter dus.
Los van de dikte is o.a. de rekbaarheid, de treksterkte en de doorsteekweerstand van belang bij het bepalen van de kwaliteit en de geschiktheid voor een bepaalde toepassing. let op: Wikkelfolie is niet hetzelfde als krimpfolie. Voor krimpfolie is een warmtebron nodig om de krimpende eigenschappen te activeren.

Waar is stretchfolie van gemaakt?

Wikkelfolie of stretchfolies zijn standaard gemaakt van LLDPE (Liniar Low Density Poly Ethyleen) plastic. Dit is een aardolieproduct. Steeds vaker worden, om milieuredenen, andere materialen toegevoegd zoals bio-plastics (PLA) of gerecycled plastic. Dankzij verbeterde productietechnieken kunnen ook in deze “eco-wikkelfolies” de rek- en scheureigenschappen behouden blijven. De productiewijze van LDPE folie is meestal cast (getrokken) en soms blown (geblazen).

Hulpmiddelen om stretchfolie makkelijk te verwerken.

Voor een efficiënt, handmatig gebruik van rekfolies is een goede folieafroller / folie-dispenser van belang. Bekijk het aanbod op de betreffende pagina.

Waar kan ik wikkelfolie voor pallets kopen?

Bij Verpakkingsmaterialen.nl koop je direct in bij de folie-groothandel. Maak gebruik van de gunstige palletprijzen voor de beste deal. Let op: sommige artikelen zijn per kilogram (kg) geprijsd. We kunnen ons voorstellen dat je graag een persoonlijk advies wil bij de aanschaf van folies om pallets mee in te wikkelen. Neem daarvoor telefonisch 036 5494111 of per e-mail contact op met de foliespecialisten van onze klantenservice in Almere. Zij staan je graag te woord.