Gatenfolie & wikkelnet

Gatenfolie & wikkelnet

2 artikelen

Wat is gatenfolie?

Gatenfolie is een rekwikkelfolie voor de stabilisatie van producten op pallets of op Deense karren tijdens transport. We noemen het ook wel “perforated” of “geperforeerde” wikkelfolie. Kenmerkend zijn uiteraard de openingen / gaten in de LLDPE folie. Hierdoor kunnen de producten blijven ademen / ventileren terwijl ze toch gezekerd zijn. Normale wikkelfolie sluit soms teveel af. Gemakshalve scharen we wikkelnet ook onder de gatenfolies. Meestal zijn gatenfolies al voorgerekt (prestretch) en licht klevend aan één zijde. Dankzij de voorrek is maar weinig kracht nodig voor een goede wikkeling.

Waar wordt gatenfolie voor gebruikt?

Gatenfolie wordt veel gebruikt in de horti-sector. Bloemen, planten en bomen moet immers kunnen blijven ademen tijdens het transport. Daarnaast kan men eventueel nog bewateren via de gaten.

Andere gebruikers van gatenfolie zijn bijvoorbeeld bakkerijen en andere bedrijven die met warme producten werken. Dankzij gatenfolie kunnen de producten blijven afkoelen en ontgassen gedurende het transport. Gatenfolie voorkomt dus condensvorming binnen de folie in de pallet of kar.

Welke gatenfolie heb ik nodig?

gatenfolie pallet

Voor veel gebruikers zal de grote van de gaten in de folie bepalend zijn. Let ook op de versterkingen in de folie. Deze bepalen voor een groot gedeelte de mogelijkheid om

ook zwaardere pallets te zekeren. Gatenfolie is in verschillende diktes leverbaar.

Gatenfolie handrollen of machinerollen?

Dat hangt af van het aantal pallets of karren dat je dagelijks verwerkt. Machinefolie is per meter goedkoper dan handrollen van dezelfde kwaliteit. Handrollen gatenfolie zijn mobiel en praktisch in gebruik.

Vanaf 15 pallets / karren per dag is het vaak al rendabel om een automatische palletwikkelaar aan te schaffen. Je bespaart, behalve op folie, ook op arbeid en tijd. Daarnaast zijn machinaal gesealde pallets of bloemenkarren altijd van een constante hoge kwaliteit wanneer het gaat om ladingzekering. Belangrijk is wel de juiste machineafstelling bij de het type machinefolie.

Vragen over gatenfolies

We kunnen ons voorstellen dat je graag een persoonlijk advies wil bij de aanschaf van gatenfolie, wikkelnet of andere wikkelfolies. Neem daarvoor contact op met de klantenservice van verpakkingsmaterialen.nl. We staan je graag persoonlijk te woord.