Pre-stretch wikkelfolie

Pre-stretch wikkelfolie

2 artikelen

Wat is pre stretch wikkelfolie?

Pre-stretch wikkelfolie is een speciaal type folie om pallets handmatig mee in te wikkelen. In tegenstelling tot standaard wikkelfolie is hier de folie van te voren al fabrieksmatig uitgerekt. We noemen dit dan ook wel “voorgerekte folie”. Het doel is ladingzekering en bescherming van de palletproduct. Vaste gebruikers waarderen deze folie vanwege het gebruiksgemak en de verrassend lage kosten per pallet.

Wat is het voordeel van Pre stretch wikkelfolie?

Je kunt deze wikkelfolie aanbrengen zónder kracht te zetten op de folie. Het werkt dus veel lichter en ergonomischer. Daarnaast heb je minder wikkelingen nodig en werk je dus zuiniger en milieuvriendelijker. Wij adviseren deze wikkelfolie met name voor lichtere pallets en bloemenkarren te gebruiken.

Hoe wordt het gemaakt?

Voor pre-stretch wikkelfolie wordt doorgaans een duurdere kwaliteit LDPE materiaal gebruikt welke is vervaardigt met de zg. blown-techniek. Hierbij is de scheurvastheid en de doorsteekweerstand extra hoog. Zo blijft een goede ladingzekering altijd gewaarborgd.

Waarmee kan ik Pre-stretch wikkelfolie aanbrengen?

Deze wikkelfolie is gemakkelijk zonder extra tools aan te brengen op de pallet. Wil je snel werken dan kun je een foliedispenser gebruiken, bijvoorbeeld van Fixtools. Veel pre-stretch folierollen hebben geen kartonnen koker. Gebruik dan de “coreless” foliedispenser.

Is pre-stretch folie duurder?

Hoewel de rolprijs soms wat hoger ligt moet je vooral kijken naar het aantal pallets die er mee kunt wikkelen. Dan zal blijken dat je veelal juist goedkoper uit bent!

Daarnaast kun jij als slimme inkoper profiteren van volumekortingen en een zeer gunstige palletprijs voor de allerlaagste rolprijs. Persoonijjke offerte? Bel 036 5494111.