Standaard wikkelfolie

Standaard wikkelfolie

1 artikel

Zoek je gewone, standaard wikkelfolie voor de beste prijs? Verpakkingsmaterialen.nl levert zowel handrollen als machinerollen LLDPE cast wikkelfolie met foliediktes van 12 tot 35 micron (my). Standaard handrollen hebben een foliebreedte van de 50cm, de koker is ca.54 cm lang met een kernmaat van 50mm. Let bij het kopen van handwikkelfolie op het aantal meters en de foliebreedte op de rol, dit kan per aanbieder verschillen waardoor het soms lastig is om prijzen te vergelijken. Je kunt er bij ons in in elk vanuit gaan dat de genoemde aantallen meters ook daadwerkelijk op de rol aanwezig zijn. Je koopt een gegarandeerd, eerlijk product!

Het rekpercentage van standaard wikkelfolie of wel stretchfolie voor palletstabilisatie is ca. 150%. Dat wil zeggen dat je (theoretisch) maximaal 2.5 meter kunt wikkelen met 1 meter standaard wikkelfolie van de rol.
Het aantal pallets wat je met een rol kunt inwikkelen hangt natuurlijk af van het aantal wikkelingen die je gebruikt. Bij zwaardere pallets zul je meer wikkelingen toepassen dan bij lichtere pallets. Hetzelfde geldt voor de aanbevolen foliedikte.

Welke foliedikte heb ik nodig?

Zwaardere pallets vragen een dikkere folie van 23 of 35my. Lichte pallets volstaan met een dunnere folie van 16 of 17my. Is jouw lading erg variabel? Dan zal 20my wikkelfolie de meest voor de hand liggende variant zijn. Deze aanbevelingen zijn globaal en gelden voor standaard wikkelfolie. Er zijn ook op aanvraag ook speciale wikkelfolies leverbaar met specifieke eigenschappen. Vaak kun je dan ook een dunnere folie toepassen.

Wie veel folie gebruikt doet er dus goed aan om de juiste keuze te maken en de folie op de juiste manier te gebruiken. Het is bijvoorbeeld raadzaam om een goede folie-afroller te gebruiken zoals bijvoorbeeld deze wikkelfoliedispenser. Zo ben je ergonomisch en snel bezig en haal je bovendien het maximale rendement uit de wikkelfolie.

Heb je problemen met je huidige wikkelfolie? Het kan zijn dat jouw folie te snel scheurt, teveel meerekt op de pallet of dat je wel heel veel folie om een pallet moet draaien voor het beetje stabiel is. Neem in dat geval contact met ons op voor een vrijblijvend en professioneel advies.

Wikkelfolie per pallet kopen

Op deze online verkoopsite verkopen wij als groothandel halve en volle pallets wikkelfolie. Daarmee kunnen we deze folies voor de allerlaagste prijs aanbieden. Toch liever een offerte voor een lagere of een hogere afname? Bel dan snel met de klantenservice van Verpakkingsmaterialen.nl / Dimensio: in Almere 036 5494111