Machinefolie 300% Powerstretch

Machinefolie 300% Powerstretch

3 artikelen

Machinefolie 300% Powerstretch is met name geschikt gebruik op een palletwikkelaar met een voorrekinstallatie. Deze LLDPE wikkelfolie wordt opgerekt tussen 2 walsen die door een elektromotor worden aangedreven. Eén meter folie kan zo tot wel vier meter opgerekt worden, 300% dus.

Het doel hiervan is natuurlijk om zoveel mogelijk palletwikkelingen uit één rol machinefolie te halen. Je gebruikt daarbij dus minder foliemateriaal per omwikkeling. Dankzij de hoge foliekwaliteit zal dit niet ten koste gaan van de kwaliteit van de ladingzekering. Door minder wikkelfolie te gebruiken ben je natuurlijk ook milieuvriendelijker aan het verpakken. Machinefolie 300% Powerstretch is in die zin dus veel duurzamer dan de standaard wikkelfolies.

Aanbrengen op palletwikkelaar

Deze wikkelfolie is aan de binnenzijde licht klevend. Zorg er dus voor dat bij montage op de machine de kleefzijde tegen de pallet komt en niet aan de buitenzijde. Verder is een correcte afstelling van de palletwikkelaar belangrijk voor een maximaal folie-rendement en een optimaal resultaat. Vraag ons eventueel om advies bij het afstellen.

Machinestretchfolie of wel machinefolie kan op aanvraag in diverse kwaliteiten en eventueel in andere breedtematen (maatwerk) geleverd worden: Transparant, (opaak) gekleurd, antistatisch, uv-stabiel, food aproved en bedrukt. De koker die gebruikt wordt is standaard 76mm in diameter.

Wikkelmachine voor pallets kopen

Een palletwikkelaar is een goede investering wanneer je als bedrijf meer dan 20 pallets per dag moet inwikkelen met wikkelfolie. Dankzij de besparing op folie en arbeidstijd is een machinale wikkelaar snel terug verdient. Palletwikkelaars zijn er in diverse uitvoeringen, ook mobiel. Neem contact met ons op voor advies, prijzen of andere informatie over palletwikkelaars, machinefolies of andere verpakkingsmaterialen.